Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

EM 2016 - Här Är Truppen Som Kan Göra Det Omöjliga

EM 2016 börjar som bekant närma sig med stormsteg och Sveriges lag kommer att presenteras den 11/5. Självklart kommer Erik Hamrén ta ut bästa möjliga lag, men vilka bör dessa spelare vara?
 
 
 
Målvakter:
Andreas Isaksson - startmålvakt utan tvekan. Isaksson har varit förstamålvakt i Sverige ett bra tag nu, skall tilläggas till vissas misstyckte. Oavsett vad så är han en erfaren målvakt och ska med till Frankrike.
 
Johan Wiland - Erfaren målvakt. En bra ersättare till Isaksson om han blir skadad.
 
Patrik Carlgren - Hjälte efter att ha räddat sista straffen när U21-Sverige tog guld ifjol. En mycket lovande målvakt.
 
 
Backar:
Mikael Lustig - Rutinerad högerback. Duktig på att hjälpa till inte bara defensivt men besitter en offensiv kraft som är användbar.
 
Oscar Wendt - Grymt duktig i Tyskland den här säsongen. Dominerade särskilt i vintras med sitt Borussia Mönchengladbach och var en given startspelare i klubben. Förtjänar en chans i landslaget.
 
Jonas Olsson - Borde vara given. Dominerar ofta i Premier League i England. Viker sig inte för någon. 
 
Andreas Granqvist - Rutinerad. Brukar vara säker i mittförsvaret för Sverige.
 
Martin Olsson - Duktig ytterback som liksom Lustig även besitter offensiva kvalitéer Sverige kommer utnyttja i EM.
 
Alexander Milosevic - Var en mycket stark spelare i U21-EM. Orädd och stark lagspelare som kan komma att bli viktig för Sveriges framtid.
 
Victor Nilsson Lindelöf - Stjärnskott som slagit igenom inte bara i Sverige men i hela världen. Har gått från B-laget i Benfica till startspelare på mindre än ett halvår. Förvänta er att läsa mycket om den här killen i framtiden, hans karriär har bara börjat.
 
 
Mittfältare:
Sebastian Larsson - Erfaren yttermittfältare, är ofta användbar när Sverige spelar lite defensivare eftersom han är duktig även på att försvara.
 
Kim Källström - Säker mittfältare som aldrig slutar kriga. Riktig lagspelare och viktig för balansen i laget.
 
Emil Forsberg - Ett av de nyare stjärnskotten till truppen. En avgörande faktor (om man bortser från Zlatan's magi) till att Sverige slog ut Danmark i EM-kvalmötet.
 
Oscar Hiljemark - Kapten från hjältarna i U21-laget. Sett väldigt säker ut på plan och bör få följa med till Frankrike och spela ett stort mästerskap till.
 
Oscar Lewicki - Ännu en till spelare från U21-laget. Framtidsspelare och talang. 
 
Jimmy Durmaz - Durmaz spelar oftast alltid bra i landslaget när han får chansen. Har en giftig vänsterfot som Hamrén bör utnyttja under EM.
 
Erkan Zengin - Zengin är en erfaren spelare och brukar leverera allt som oftast. Kan tillföra offensiva kvalitéer till Sverige i sommar.
 
Albin Ekdal - Haft det jobbigt med en längre skada men är en stark spelare som bör kunna hjälpa Sverige långt i turneringen.
 
 
Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic - Självskriven i truppen. Enligt mig topp 3 i världen i år. Haft en helt makalös säsong. 34 år gammal och spelar som 25. Fantastisk helt enkelt.
 
John Guidetti - Guidetti är en sann krigare och har ett hjärta som brinner för Sverige. Känns mest "nära" till svenska fansen med sina tokigheter så som galna intervjuer, hejaramsor, psykningar och är förövrigt en fantastisk spelare. Jag tror att han kan få sitt riktiga genombrott i Frankrike.
 
Marcus Berg - Behövs erfarenhet så finns Marcus Berg till hands. Kan vara något ojämn ibland i landslaget men är en spelare som kan spela riktigt bra boll när han har rätt dag.
 
Isaac Kiese-Thelin - Imponerade stort på mig och många andra i U21-EM. Kaxig, orädd, stark och framförallt giftig framåt.
 
Gustav Engvall - Engvall var riktigt bra i Allsvenskan förra säsongen för sitt IFK Göteborg. Kan bli en joker i EM.

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera