Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Atlético Madrid - Laget Som Började Drömma Och Vägrar Vakna Upp

Våren 2014. Atlético Madrid har precis förlorat Champions League finalen mot lokalrivalen Real Madrid och allting är mörker. Eller var det verkligen så det var?
 
 
Tre finaler på två år.
För några år sedan hade inte många trott att Atlético Madrid skulle haft den blekaste chans till att nå till den stora finalen av Champions League. I år ställs Atlético återigen mot miljardklubben Real Madrid i finalen efter förlusten mot samma motstånd år 2014.
 
Real Madrid är världens rikaste klubb, Atlético Madrid's startelva är inte ens en bråkdel av värdet på Real's. Skillnaden på Madrid-klubbarna är helt enkelt så stor att det inte går att sätta ord på det. Eller jo, det finns ett talesätt som känns relevant; "Fem myror är fler än fyra elefanter". För oavsett Real's prestationer i år och miljardspelarna i truppen så finns det inget lag som imponerat så stort på mig som Atlético Madrid.
 
För att beskriva Atlético Madrid så måste man ha en insikt i klubbens filosofi. För att sammanfatta det kort: I Atlético Madrid spelar man som ett lag och man gör det tills man inte längre kan stå upp. Springer du inte så har du inget på planen att göra. Diego Simeone's mannar spelar fotboll som om det vore på liv och död. De spelar varje match som att det vore deras sista. Och de gör det för att de älskar att göra det ihop. Atlético är ofta snäppet före, de är kaxigare, de är modigare och de kämpar för liv och död för varandra.
 
Eller som Simeone själv sagt i en intervju: "The effort is not negotiable". "Insatsen är inte förhandlingsbar". Simeone är bossen, du lyssnar på vad han säger eller så spelar du inte. Spelarna i Atlético Madrid har en fruktansvärd respekt för sin tränare och lagkänslan samt kärleken för klubben som spelarna besitter är vad som gör Atlético till det succélag de är idag.
 
 
Atlético Madrid är klubben som började drömma och vägrar vakna upp. Och varför vakna upp när det man drömmer är så fint? Inte ens de värsta mardrömmar verkar ju kunna väcka klubben. FC Barcelona och Bayern Munchen slogs av Atlético Madrid. Simeone's mannar är återigen i final och framtiden har aldrig varit så ljus för klubben.
 
Atlético Madrid, fortsätt drömma, för ingen gör det så bra som ni gör.

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera