Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Är Mourinho Lösningen För Ett Sjunkande United?

Manchester United
För några år sedan hade det klubbnamnet satt skräck i de flesta motståndare. När Sir Alex Feguson var tränare för Manchester United var de ett av världens bästa lag. Nu är läget inte riktigt så längre. 
 
 
Sedan Ferguson sade upp sig från tränarrollen i United har laget sjunkit totalt. Efter Sir Alex Ferguson har David Moyes, United-legendaren Ryan Giggs och Louis Van Gaal samtliga försökt rycka upp det sjunkande skepp Ferguson lämnade bakom sig. Men hur har det egentligen gått sedan dess?
 
 
Ungefär som på bilden ovan. Laget kommer inte upp till dess gamla nivå och United ligger inte ens topp fyra i Premier League i år. Om det håller i sig missar Manchester United återigen Champions League-spelet. Men vad ska de göra åt detta och hur ska krisen i klubben lösas?
 
Hur komiskt det än låter efter ett antal misslyckade försök, så är ett tränarbyte det enda som kan rädda United. Det är inte vilket tränarbyte som helst heller. För att lösa krisen tror jag att the special one behövs. José Mourinho alltså.
 
 
Mourinho är veteranen som aldrig verkar växa upp men ändå alltid är ett proffs. Han må bete sig lite oprofessionellt och barnsligt ibland (framförallt mot domare), men det går inte att ta ifrån honom att han är en världens mest framgångsrika fotbollstränare på 2000-talet.
 
Jag tror att Mourinho är United's bästa alternativt just nu. Killen har inte bara genidrag på skallen, han har även erfarenheten att hjälpa United på banan igen. Mourinho har som bekant för många spenderat ett antal år i Chelsea, vunnit Premier League och även vunnit Champions League två gånger. Han vet vad han gör helt enkelt. Dessutom skulle bara det faktum att Mourinho var tränare för United kunna locka många spelare till att skriva på för United.
 
José Mourinho kom från egentligen ingenstans när han tog över tränarrollen i FC Porto. När han 2004 vann Champions League med samma lag kom hans stora genombrott. José har gjort det omöjliga i många lag. Till exempel har han slagit ut FC Barcelona med Inter när Barca var som absolut bäst. Mourinho kan knepen och vet hur man skapar vinnande koncept i fotboll. Han är dessutom förmodligen väldigt sugen på revansch efter den katastrofsäsong han hade med Chelsea 2015.
 
Manchester United: se hit, för José Mourinho kan vara svaret på era bekymmer.
 
 
 

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera