Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Zlatan I England - För Sent? Eller?

Zlatan Ibrahimovic, det enda fotbollsproffset som inte blir sämre, utan snarare bättre efter att ha fyllt trettio.

Men han är väl för gammal för spel i England nu ändå? Eller är han verkligen det?

Jag minns än idag när Zlatan Ibrahimovic valde att lämna FC Barcelona efter kontroverserna med Pep Guardiola, dåvarande huvudtränaren i klubben. Folk pratade om Ibrahimovic's nya klubbadress, personligen hoppades jag på en engelsk klubb redan då. Det blev tyvärr inte så.

Zlatan var 29 år när han lämnade Barcelona och istället gick till AC Milan. Jag och många andra trodde det skulle bli det perfekta avslutet på hans karriär. Åldern hade börjat komma ikapp honom, han bodde och spelade fotboll i Milano, staden han älskade, och nu skulle väl karriären gå mot sitt slut? Tänk så fel jag och andra hade. 

Efter två fina säsonger i AC Milan blev Zlatan återigen het på marknaden och många klubbar slet hårt för att få hans underskrift sommaren 2012. Jag hoppades än en gång på en engelsk klubb för Zlatan, men jag fick återigen fel.
 
Paris Saint Germain, den nya storsatsande miljardklubben, vann dragkampen och Zlatan startade ett nytt kapitel av sitt liv i Paris istället.

I PSG har Zlatan varit en stor publikfavorit och framförallt en sensationell målskytt. Trots att han blir äldre och äldre, blir hans magiska fotboll bara bättre och bättre. Han struntar i universums oskrivna regler om att ju äldre man blir, desto segare och långsammare blir man. Så funkar inte Zlatan. Zlatan blir starkare, Zlatan blir smartare och Zlatan blir större.

Zlatan Ibrahimovic fyller 35 år 2016, och oavsett hur galet det låter, så finns fortfarande chansen för spel i England i en storklubb kvar. Personligen tycker jag att det är en bedrift i sig att spela kvartsfinal i Champions League vid 34 års ålder. 
 
Jag skulle älska att se honom spela i England. Inte för att se om han platsar i Premier League, för det är jag redan övertygad om att han gör. Utan snarare för att se honom dominera den enda ligan han blivit anklagad för att han inte skulle klara av.

England sjöng år 2012 "You're just a shit Andy Carrol" om Zlatan Ibrahimovic. Sverige mötte samma år England i en träningslandskamp på nya nationalarenan Friends Arena. Fotbollsfan eller inte så tror jag dem flesta minns denna magiska kväll. England fick, kort sagt, svar på tal av Zlatan.

Det rasslade i nätet bakom Englands målvakt Joe Hart fyra gånger den kvällen. Samtliga mål gjorda av vår kapten. Det fjärde målet? En bicycleta från trettio meter. Jag citerar livesändningen på engelsk tv och expertkommentatorn Stan Collymore:

"OH MY GOD AN INSANE GOAL! I've just seen the most insane goal I've ever seen on a football pitch. Incredible, incredible, Zlatan Ibrahimovic! World, world, class!" 
 
Samma människor som ifrågasatt Ibrahimovic hyllade honom den kvällen. Sedan dess har jag inte hört engelsmännen sjunga liknande ramsor om Sveriges kapten och landsman.

I veckan möter PSG och Zlatan Ibrahimovic Manchester City på bortaplan i England efter svaga 2-2 hemma i Paris, en match Zlatan gjorde mål i samtidigt som han missade straff, friläge och träffade ribban.

När PSG ställs mot Manchester City på tisdag ställs Ibra mot en av de många storklubbar som visat intresse för 34-åringen på senare tid. Andra engelska klubbar som visat intresse är Chelsea, Manchester United, Arsenal och, föga förvånande, West Ham.

Men vad har han egentligen att bevisa på tisdag? Frågar du mig, egentligen ingenting. Oavsett resultat så är Zlatan alltid Zlatan. Oavsett utgången av matchen är han fortfarande en fotbollsspelare på en helt egen nivå.

Är Zlatan för gammal för Premier League och England? Absolut inte. Kommer det ske? Det vet bara gudarna. Zlatan Ibrahimovic är numera en utav dem.

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera
Taxi

Zlatan är bra spelar på fotboll 2016 2017 vi kan om han lagen. Toppen du kan spelar fotboll psg

Taxi

Zlatan är bra spelar på fotboll 2016 2017 vi kan om han lagen. Toppen du kan spelar fotboll psg