Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Real Madrid - Världens Största Och Mäktigaste Klubb

Real Madrid. Ett av dem få klubbnamn som i stort sett alla som gillar fotboll känner till, eller iallafall hört talats om. Real Madrid, en av de mest fruktade klubbarna i världen och även en av de mest hatade. Men varför började jag älska Real Madrid och vad gör dem så speciella mot andra klubbar?
 
Året är 2005. Jag sitter framför Playstation 2 med min morbror och vi spelar fotbollsspelet FIFA mot varandra. Vid tidpunkten är jag nio år gammal och kan nästan ingenting om fotboll. Jag spelade visserligen fotboll med mina kompisar i en närliggande förening i min stad, men det var aldrig mer än en skoj kompisgrej för mig eller någon annan på den tiden.
 
FIFA och Playstation 2 var även det nytt för mig och min morbror läxade upp mig rätt rejält de första matcherna. I spelet fanns alla möjliga lag att välja på, men det var lagen som hade fem stjärnor av fem som det verkligen gnistrade om på planen. Real Madrid var såklart ett av de lagen. Real Madrid hade världsstjärnor på varenda position och min morbror spelade med de gång på gång mot mig. Det var inte heller vilken spelare som helst som gjorde målen för morbror. Det var en spelare kallad Ronaldo.
 
Det var inte Cristiano Ronaldo som de flesta tänker på nuförtiden när de hör Ronaldo. Det var "El Fenómeno" Ronaldo, målkungen som regerade i Madrid tillsammans med andra "Galácticos" för ungefär tio år sedan. Efter att ha förlorat ett antal matcher mot min morbror och denna (för mig) okände Ronaldo gjort samtliga mål, tröttnade jag och frågade min morbror "vem är det där? det går ju inte att stoppa honom!". Morbror skrattade och sade "det är Ronaldo, en av världens största målskyttar".
 
 
Efter den kvällen fick jag upp ögonen för Real Madrid. Jag spelade med de varje dag på FIFA och började även att ta reda på mer om klubben. Jag fastnade för Real och sedan dess kan jag inte komma ifrån dem. Det var inte vilket lag som helst, det var en klubb med gigantisk historia, massvis med världsspelare och fotbollen som spelades i Madrid var fantastisk. Det var helt enkelt något speciellt med Real. 
 
Det var dock först när Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso, Benzema och C:o värvades in säsongen 2009/2010 som jag var gammal nog att på riktigt kunna kalla mig en riktig supporter för Real Madrid. 2009 och framåt missade jag väldigt sällan en match Real spelade.
 
Jag ska vara ärlig med er, de första åren som hardcore-supporter var inte superroliga. Madrid blev jämt och ständigt slagna av sin ärkerival FC Barcelona, en klubb som var på en helt annan nivå än någon annan klubb på den tiden. Jag vill minnas att när Real Madrid fick stryk med 5-0 på Camp Nou 2010 gav jag nästan upp hoppet om att vi någonsin skulle kunna slå Barcelona. De var helt enkelt för bra. Men något hände med Barcelona. 
 
Jag tror att de tappade sugen och glöden. De hade ju redan vunnit allt som var möjligt att vinna. Samtidigt blev Real hungrigare och hungrigare. Spelarna, supportrarna och ledningen var trötta på att förlora gång på gång. 2011 vann Real Madrid sin första match mot Barcelona sedan 2008. Det var inte heller vilken match som helst. Man vann Copa Del Rey finalen efter mål av Ronaldo i förlängningen. Glädjen jag kände i och efter den matchen går inte att beskriva. Det var kärlek, det var Madrids återkomst.
 
 
2011/2012 vann Real Madrid sin första ligatitel sedan säsongen 2007/2008 efter en makalös säsong med 121 gjorda mål och man hamnade i toppen av tabellen med otroliga 100 poäng. Ligan avgjordes inte heller mot vilka som helst utan mot FC Barcelona på bortaplan. Vem blev hjälte om inte vår superstjärna Cristiano Ronaldo? Jag minns än idag hur Barcelona kvitterade till 1-1 och skapade ett oerhört tryck på läktarplats. Som Madrid-supporter var man hyfsat nervös men ungefär två minuter efter Barcas kvittering sprang jag runt och skrek som en dåre. Ronaldo hade gjort det avgörande målet, han hyschade Barca-fansen och allt var i sin ordning. Real Madrid vann matchen med 2-1 och vi var tillbaka på riktigt.
 
 
La Décima
Det finns något som sticker ut något extra för samtliga Real Madrid supportrar. Drömmen om La Décima. Real Madrid hade vunnit Europacupen nio gånger och man gick och längtade efter den tionde i många år innan det verkligen blev verklighet. 
 
Om ni bara visste smärtan av att åka ut ur Champions League sex år i rad. Om ni bara visste hur mycket det tog emot att se sin värsta rival (Barcelona) lyfta bucklan år 2006, 2009 och 2011. Samtidigt åkte Real ut gång på gång och man började nästan tappa hoppet. Kanske skulle vi aldrig få den tionde bucklan? Kanske höll vi helt enkelt inte i Champions League? Oj så fel man hade.
 
Våren 2014 fick Iker Casillas, Real Madrid's dåvarande lagkapten, lyfta bucklan högt upp i skyn och succén var ett faktum. La Décima var inte längre en dröm, det var verkligt. Man hade vänt 0-1 underläge mot Atlético Madrid och kvitteringen kom i den 93e minuten av Sergio Ramos. I förlängningen var det inget snack om saken. Real fullkomligt mosade Atlético och vann matchen med 4-1.
 
 
Real Madrid är mer än en klubb, Real Madrid är för mig och många andra i världen livet. Jag kommer älska Real tills dagen jag inte kan andas längre och tills dess med stolthet säga HALA MADRID!

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera