Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

LISTA: Det Värsta Som Kan Hända En Fotbollsälskare

1. FILMNINGAR -  Detta är utan tvekan bland det värsta som kan hända för ett fotbollslag: att förlora en match på grund av en filmning. Filmningar är det allra vanligaste fusket inom fotboll nuförtiden och har blivit allt vanligare inom världsfotbollen. Tro mig, det finns inget så hemskt som att förlora på en feldömd utvisning, straff eller liknande. 
 
 
2. OFFSIDEMÅL - Har du någonsin förlorat en match på ett offsidemål, eller kanske har din klubb fått ett mål bortdömt trots att det inte var offside? Det är bland det mest frustrerande som finns, oavsett om du själv spelar fotboll eller är en supporter för en fotbollsklubb.
 
 
3. FÖRLUST MOT DIN VÄRSTA RIVAL - Har du någonsin blivit slagen av din värsta fiende? Kanske på skolan, i din idrott eller på jobbet? Många känner nog igen sig i känslan. Enligt mig finns det bara en sak som är värre, att förlora ett rivalmöte i en fotbollsmatch. Att se motståndarna gå vinnande ur fighten, att höra motståndarfansen påminna en dag in och dag ut i dagar, veckor eller år om resultatet... Det är definationen av smärta för många fotbollsälskare.
 
 
4. SKADOR - Föreställ dig att ditt lag spelar en viktig match: en närkamp senare och er viktigaste spelare är skadad. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Kanske har du själv varit skadad en längre period? Du ska i alla fall vara lycklig att du ej varit skadad lika ofta som Kolo Touré (nedan), som haft två ljumsskador, två knäseneskador och diverse småskador bara sedan slutet av 2014 och fram tills nu!
 
 
5. VÅLD BLAND SUPPORTRAR - Att fotbollslag och framförallt dem större klubblagen alltid kommer ha supportrar är ingen nyhet för oss. Men när supportrarna börjar slåss med varandra, skadar andra åskådare och fotbollen inte längre är i fokus har det gått överstyr. Mitt i allt det vackra fotboll bygger på, dvs. gemenskap, lagbygge och kärlek till sporten så finns tyvärr även denna "mörka" sida hos fotbollsfans.
 
Många minns med säkerhet skandalmatchen på Parken mellan Danmark och Sverige 2007? Det är en klassisk sådan match där en full dansk supporter rusade in på planen och gav sig på domaren i slutskedet av matchen. Som tur var fick han sitt straff i efterhand och Sverige tilldelades även vinsten kort därpå.
 
 
6. ATT HA OFLYT - Du vet känslan av att alltid vara nära, men aldrig nå fram hela vägen? Kanske att inte riktigt klara arbetsintervjun till drömjobbet? Eller att inte bli antagen till högskolan? Liknande kan ske på fotbollsplanen. Vissa träningar och matcher kan du ha "flow" dvs. allt går som du vill och andra dagar helt tvärtemot.
 
Ungefär som Englands Frank Lampard nedan till höger med händerna på huvudet. Han trodde att han kvitterat till 1-1 mot Tyskland i en åttondelsfinal i VM 2010, men domarna missade att bollen var i mål och istället förlorade England matchen med 0-4. Det kan väl sammanfattas med ett ord: oflyt!
 
 
7. BORTAMÅLSREGELN - En av mina personliga "favoriter" på den här listan. Bortamålsregeln är inget vidare kul att åka ut på och jag anser själv att oavsett vilken fotbollsplan du spelar på ska ditt lag kunna prestera och kunna göra mål, särskilt inom toppfotbollen.
 
Dubbelmöten som slutar oavgjort men med olika siffror på hemma respektive bortaplan ska därför, i min perfekta värld, gå till förlängning och straffar. En del håller med mig, andra inte. Många dubbelmöten nuförtiden spelas i alla fall med bortamålsregeln och de flesta kan nog hålla med mig att det inte är så vidare roligt att förlora en match på ett sådant mål. Jag har nyligen själv förlorat en match i en DM-final med mitt eget fotbollslag på bortamålsregeln och det grämer mig än idag!
 
 
 
8. MEDGÅNGSSUPPORTERN - Ni vet han eller hon som alltid retar dig när ditt lag förlorat men knappt kan ett dugg om sitt eget lag? 
Alla som är insatta i fotboll känner säkert den här fantastiskt jobbiga individen. Om du inte känner en medgångssupporter finns risken att det är du som är det...
 
Medgånggsupportern är en typisk "Glory hunter" och håller på lagen det går bra för. Medgångssupportern är ofta ett väldigt nytt fan av klubben han eller hon stöttar och har inget emot att byta lag om det går bättre för ett annat!
 
 
 
och sist men inte minst...
 
8. LÄGGMATCHER - Jag valde att lägga detta sist i texten då det är ett aktuellt ämne på senare tid. Läggmatcher och spelare som tar emot mutor för att ge fördelar till motståndare är äckligt och helt oacceptabelt enligt mig.
 
Nyligen publicerades en artikel på www.fotbollskanalen.se med rubriken "Tysk polis har bevis för läggmatcher i Sverige". Detta innebär alltså att läggmatcher förekommer oftare än vad vi tror, inte bara i de större ligorna men även i vårt älskade land Sverige.
 
Det är fruktansvärt tråkigt att en så vacker sport som fotbollen ska behöva förstöras av mutor och fusk. Du kan läsa artikeln här om du är intresserad: http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tysk-polis-har-bevis-for-laggmatcher-i-sverige/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera