Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

EM i Frankrike? - Mer Än En Dröm

 
 
För att citera Charles Dickens: "What an immense impression Paris made upon me. It is the most extraordinary place in the world!" Charles Dickens ord var ingen överdrift. Paris är en stad jag en gång besökte, lämnade och lovade mig själv att återvända till.
 
Frankrike är ett land som andas fotboll. Sedan Zlatan Ibrahimovic anlände till PSG 2012 har fotbollen växt om möjligt ännu mer som sport. I sommar står Frankrike som värd för ett av världens största fotbollsevent: EM 2016. Varför är då detta EM så speciellt? Jo, det som känns extra spännande denna gång är att Sverige är med i turneringen. För mig som fotbollsspelare och trogen fotbollssupporter till vårt landslag och Zlatan känns det förstås som en extra krydda att få se och uppleva fotbollen i en världsstad som Paris, där en av våra största fotbollshjältar lever sin dröm och vardag.
 
 
Självklart skulle jag se vårt Sverige spela om jag fanns på plats i Frankrike i sommar. Det skulle vara fantastiskt roligt att se våra hjältar LIVE. Jag var på 2-1 matchen mot Danmark i EM-kvalet i november på Friends Arena i Stockholm. Har aldrig varit med om maken till stämning... Publiken var helt fantastisk och jag hade knappt någon röst kvar efter matchen. Jag vet att svenska fansen är bland de bästa i världen när det väl gäller. Att umgås med svenskar i ett annat land, prata fotboll, äta god mat, dricka öl, gå med svenska fotbollströjan och se på fantastisk fotboll. Rena drömmen för vilken fotbollsälskare som helst!
 
Jag har faktiskt varit i Frankrikes huvudstad Paris tidigare. Det var sommaren 2009 och det jag minns mest av Paris är att det var folk precis överallt. Men vad skulle det inte vara under en världsturnering i fotboll i ett land som älskar sporten? Det kommer vara ren eufori. Hela landet kommer att stanna av för att se fotboll och leva med fotbollen.
 
Min största dröm är att bli journalist. Jag har alltid älskat att skriva och finner det revolutionerande att skapa något som andra kan läsa, njuta och ta del av. Om jag skulle få chansen att skriva om och rapportera fotboll i Frankrike skulle det vara som en dröm som gick i uppfyllelse.
 
I sommar tänker jag stödja våra hjältar i EM. Jag tänker sjunga tills rösten inte håller längre och jag tänker drömma om ett EM-guld. Att få göra det på plats vore något helt osannolikt och fantastiskt. Jag skulle med övriga svenskar vilja bära fram det svenska laget. Stötta, skriva, skrika och umgås med övriga blågula människor. Prata och leva fotboll och förhoppningsvis hitta nya vänner från andra länder.
 
Jag känner att fotbollen gör att folk glömmer bort sina bekymmer och besvär och vågar börja leva igen. Fotbollen ger oss styrka och ork att kämpa även med andra saker i livet. Fotbolls-EM i sommar är en sådan chans.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera