Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Champions League Slutspelet Har Aldrig Varit Så Ovisst Som Nu

Året är 2016, månaden är April och Champions League semi-finalerna är lottade och klara. Real Madrid - Manchester City. Atlètico Madrid - Bayern München. Fyra lag återstår och det har nog aldrig varit så ovisst på förhand.
 
 
Real Madrid...
Är i semi-final för sjätte året i rad. Med Zinedine Zidane som ny tränare för klubben har Real fått ordning på spelet efter den katastrofala inledningen av säsongen med Rafael Benitez (dåvarande huvudtränare). Man är nu enbart en poäng efter i ligan bakom FC Barcelona och Atlético Madrid. Med Cristiano Ronaldo i laget har Real även en målgörare av världsklass. När Real Madrid vann Champions League våren 2014 gjorde Ronaldo totalt 17 mål. Nu är han i semi-final och står redan på 16 gjorda. 
 
Real är utslagna ur spanska cupen efter fusk där man spelade med avstängde Denis Cheryshev och har därför bara två titlar kvar att kämpa för. Om Zidane ej vinner ligan eller Champions League kommer säsongen ändå sammanfattas som ett fiasko. Frågan är dock om Real klarar av det tuffa spelschemat och att kämpa för två titlar och framförallt, har de hungern kvar efter att ha vunnit "La Decima" 2014?
 
 
Manchester City
Manchester City slog ut allas våran älskade Zlatan Ibrahimovic med hans Paris Saint Germain i kvartsfinalen Många hade PSG som matchvinnare men City visade annorlunda via två väl genomförda matcher mot klubben.
 
City började Premier League väldigt bra men har sedan tappat rejält efter Leicester City och Tottenham med Leicester i skrivande stund hela tolv poäng framför City. Sergio Agüero har sett het ut i målskytteligan i Premier League med hela 17 gjorda mål denna säsong.
 
Detta kan dock jämföras med Cristiano Ronaldo's 17 gjorda i CL med den enda skillnaden att det enbart är i CL och Ronaldo behövde inte ens hälften så många matcher på sig. Om något talar för City är det dock att de till skillnad från Real Madrid egentligen inte har något annat kvar att spela för. Ligan är i stort sett över i Premier League, medan Real som sagt slåss mot både Barcelona och Atlético om ligatiteln i Spanien.
 
Bortsett från det är Manchester City helt nya på den här nivån och ska vara mycket stolta över att ha kommit till semi-final oavsett utgången av mötet med Real.
 
Semifinal nr 2:
 
 
Bayern München
Bayern München. Med Pep Guardiola som coach har Bayern ett lag som styr matcher från första till sista sekund. Tyskarna är fruktade av alla lag i år och ses som en stor kandidat att ta hem Champions League pokalen. Mycket riktigt har de tagit sig långt i turneringen (igen) och är i semifinalen. Deras fotboll är magnifik och de har ett komplett lag. Laget har just nu högst målsnitt av samtliga kvarstående lag i CL med 2.8 mål per match i snitt. Bayern leder Bundesliga med övertygande sju poäng vid skrivande tillfälle och det var innan säsongen egentligen ingen tvekan om att de skulle vinna ligan.
 
Det fick alltså mycket som talar för Bayern. Det ska även tilläggas att de vände ett 0-2 underläge hemma mot svårslagna Juventus i kvartsfinalen, bara det är en merit i sig som inte många lag skulle klarat av. Bayern München är extremt professionela på den här nivån och kan mycket väl vinna hela turneringen. Det tyska laget är mina personliga favoriter att lyfta bucklan på San Siro i Maj.
 
 
Atlético Madrid
Atlético Madrid... Det finns så mycket att säga om den klubben. Jag skulle vilja sammanfatta deras succé med ett enda namn: Diego Simeone. 
 
Simeone har som huvudtränare för Atlético skapat en era på senare år med sitt lag som aldrig verkar ta slut. De har gått från att vara den ständiga trean bakom FC Barcelona och Real Madrid i Spanien till att vara ett hot för vilket topplag som helst. Det var inte många som trodde FC Barcelona skulle bli stoppade i år, men Atlético och Simeone ville annorlunda och chockade Barça och hela världen när de tog sig vidare mot katalanerna. 
 
2014 slogs de av Real Madrid i finalen, men det satt verkligen långt inne för Real. Real Madrid kvitterade i den 93e minuten efter att Atlético haft ledningen sedan matchminut 36´. Slår Atlético Madrid ut Bayern München har Diego Simeone ändrat på världsfotbollen och det har han ju gjort tidigare. Omöjligt? Kan tyckas. Simeone tycker förmodligen annorlunda. Vi får vänta och se.
 
 
Så vilka lag kommer gå vinnande ur mötena och till finalen?
 
Det har aldrig varit så svårt att gissa som i år. Men om jag får gissa tror jag att vi får se Real Madrid möta Bayern München i finalen på San Siro. 
 
Vad blir avgörande i Real Madrid - Manchester City?
* Real Madrid's erfarenhet. Är det något som talar för Real så är det deras historik i Champions League. Klubben har vunnit Europacupen fler gånger än någon annan med hela 10 vinster. Manchester City är helt enkelt lite för nya i Champions League sammanhang för att palla trycket. Båda lagen har sina dippar och dalar och det kan gå hursomhelst egentligen, men jag håller Real Madrid som favoriter med oddsen 70-30.
 
 Vad blir avgörande i Bayern München - Atlético Madrid?
* Jag tror att Atléticos tuffa spelschema och titelrace i Spanien kan komma att kosta de finalplatsen. Bayern München har som sagt också pekats ut som potentiella titelvinnare sedan dag ett av turneringen. Det är såklart mycket svårt att säga vad som kommer hända i dubbelmötet med tanke på att Atlético slog ut FC Barcelona. Redan då var Madridklubben uträknad på förhand men oavsett vilket är det svårt att inte hålla ett formstarkt Bayern München som favoriter till oddsen 60-40.
 
 

Skrivet av:

erik.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erik

Kommentera
passionsskrutt.blogg.se

Vilka hejar du på då? ;)

Svar: Real!
erik.nextinfootball.se